Herkend u dat ook? Bent u net bezig om iets moois te maken en dan slaat uw covermachine steken over…. Dit is een probleem bij bepaalde goedkopere modellen covermachines. Dit komt wel eens voor bij een Brother CV3550, Singer cover, Bernette B42 en B48, Bernina 009 en de Janome 1000CP, 1000CPX en Janome 2000CPX. Er zijn verschillende manieren om dit probleem te verhelpen, het is van belang dat u altijd de juiste garen en naalden gebruikt.

 

Bij een coverstitch machine is het belangrijk om voor goed merk naalden te gaan zoals Schmetz, voor katoen stof kan u EL-naalden gebruiken en voor rekbare stof adviseren wij EL-SUK naalden. Daarbij speelt goed lockgaren ook een zeer belangrijke rol. Een goede kwaliteit garen scheelt veel ergernis.

Zelf gebruiken wij in onze winkel Seracor garen van Mettler. Dit is een zeer hoge kwaliteit lockgaren wat in verschillende kleuren leverbaar is. Op de foto is het verschil tussen het “gewone” lockgaren (wit) en het Seracor garen (blauw) goed te zien. Zoals u kunt zien hebben we met Seracor geen overslaande steken. Wij adviseren u dan ook voor de covermachine de Seracor garens van Mettler te gebruiken.


Gebruik Seraflock moussegaren voor elastische stoffen zoals lingerie, badkleding etc. In Seraflock garen zit een beetje rek waardoor het zorgt voor een nog grotere rekbaarheid van naden. Een ander voordeel van het Seraflock garen is dat het een zachte structuur heeft waardoor het niet gaat irriteren op de huid. Ook Gutermann heeft tegenwoordig moussegaren voor elastische stoffen onder de naam Gutermann Bulky-lock in de mooiste kleuren wat overeen komen met de Gutermann naaigaren kleurnummers.
Heeft u een Babylock BLCS-2 dan zal u geen last hebben steken overslaan maar we adviseren wel dit garen te gebruiken voor de mooiste resultaat.