Als je een beginner bent zal je een lockmachine niet zo vaak gebruiken, Dan hoef je ook geen luxe functies maar je hebt liever iets goedkoops. Goedkope lockmachines hebben ook een metalenframe en werken af met 3 of 4 draden. Maar hoe meer je betaalt hoe zwaardere motor en er zullen meer functies op een lockmachine zitten en gaat inrijgen makkelijker.Beste keuze voor een goedkope beginnende lockmachine zijn:


Lewenstein 700DE

De Lewenstein lockmachine mulitlock 700DE is de populaire lockmachine onder de beginners. Het is een goede lockmachine die eenvoudig in te reinigen is met een vrijearm. Daarnaast kan je zowel 3 als 4 draads gebruiken. Het rolzomen is simpel door de ingebouwde rolzoom. Doordat de lockmachine beschikt over een redelijk zware elektronische motor is de machine ook geschikt voor veel soorten stoffen. Je kan de steeklengte, breedte, differentieel en voetdruk aanpassen op de lockmachine.


Brother 2104d
De Brother 2104d is een goede keuze voor beginners omdat die makkelijk in te rijgen is. Het beschikt over rolzoom, 3 of 4 draads ovelocksteek en heeft een gemakkelijk te volgen draadgeleider en een FAST-inrijgsysteem voor de onderste grijper. Het beschikt ook over een vrije arm voor manchetten en mouwen. En je kan de steeklengte, breedte, differentieel en voetdruk aanpassen.