Stofschaar

Stofscharen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Er zit veel kwaliteitsverschil in de mesbladen door het staal wat daarvoor gebruikt wordt.

tune Filteren en sorteren

Producten 1-18 van 73

sort-descending
Kai N5100 borduurschaartje
14,50
Kai N5100C borduurschaar met gebogen punt
15,50
Kai N5100B borduurschaar gebogen
19,95
Kai N5120 ringvinger schaar
13,00
Kai N5125 draadschaartje
12,50
Kai N5135 borduurschaar
14,50
Kai N5165 naaischaar
17,50
Kai N5165C naaischaar met gebogen punt
23,50
Kai N5165SE naaischaar met micro vertanding
24,50
Kai N5210 stoffenschaar
22,50
Kai N5210SE stoffenschaar met micro vertanding
25,00
Kai N5210L stoffenschaar Linkshandig
24,50
Kai N5230 stoffenschaar
26,50
Kai N5150MPW multischaar
21,00
Kai N5250 stoffenschaar
34,50
Kai N5275 stoffenschaar
38,50
Kai N5350 Kartelschaar
55,00
Kai 7205 kleermakersschaar
68,50

Beste stofschaar voor de scherpste prijs

Misschien ben je nog niet lang bezig met het naaien van kleding en/of andere items. Het kopen van bepaalde benodigdheden is dan moeilijk. Het kan dan lastig zijn omdat je nog niet weet welke spullen je aan moet schaffen om dit goed te kunnen doen. En dat is helemaal niet vreemd, je moet ontdekken wat je makkelijk vindt. Er zijn items die vaak vergeten worden als het gaat om naaien en handwerken. Een stofschaar is zo'n item. Vaak wordt er een gewone schaar gebruikt als er geknipt moet worden. Terwijl een stofschaar scherper is, en een stuk makkelijker werkt. Een stofschaar is een onmisbaar item voor in de bak met naai benodigdheden. 
  

Verschillen tussen een stofschaar en een gewone schaar

Het eerste verschil tussen deze scharen is de scherpheid. Een stofschaar is veel scherper dan een gewone schaar. Het knippen van stof met een gewone schaar kan langzaam en moeilijk gaan, en dit kan voor veel irritatie zorgen. Zeker als je in een bepaalde tijd iets af wilt maken kan dit vervelend zijn. Daarentegen is een stofschaar speciaal gemaakt om stof te knippen. Begrijpelijkerwijs gaat het knippen met deze schaar in stof een stuk soepeler. Doordat het knippen soepeler gaat, kun je veel netter en preciezer knippen. Bij het knippen met een normale schaar kan het nog wel eens haperen, en dit kan voor lelijke randen zorgen. Na het aanschaffen van een scherpe stofschaar wil je niet meer terug naar een haperende, moeilijk knippende gewone schaar. 

  

Veel profijt van een goede stofschaar

De aanschaf van een stofschaar is dus aan te raden als je naait of gaat beginnen met naaien. Je kunt het beste investeren in een goeie kwaliteit schaar die scherp is en daardoor lang meegaat. Er zijn verschillende merken die een hoge kwaliteit stofscharen in het assortiment hebben. Er zijn diverse stofscharen in diverse maten. Kijk daarom goed naar de beschrijving van de stofschaar die je koopt. Het is belangrijk dat je weet dat een stofschaar alleen voor stof is. Als je gaat knippen met een stofschaar in bijvoorbeeld papier, zorgt dit voor een botte schaar. En dat is jammer van het investeren in een goede stofschaar. Je kunt het beste deze schaar bij de naai benodigdheden leggen, zo kun je de scharen niet per ongeluk verwisselen. Omdat de stofschaar alleen voor stof is gemaakt, is het knippen in stof hiermee een heerlijk klusje. Uiteindelijk heb je veel profijt en plezier na het aanschaffen van deze schaar. Een item die bij velen favoriet is.
  

Welke stofscharen verkopen wij veel

Stofschaar

Een stofschaar is bedoeld voor het knippen van stof op een vlakke ondergrond en is goed te herkennen aan de grote greep aan de schaar die in een hoek staat t.o.v. het blad; hierdoor blijft het blad tijdens het knippen in de stof plat op de tafel liggen. Een stofschaar met een rubberen handvat is makkelijk en vooral langdurig vast te houden. De lengte van het blad van een goede stofschaar kan variëren van 20 tot 30 cm.

Borduurschaartje schaar

Een kleine borduurschaartej heeft een vlijmscherpe fijne punt en is voor zeer fijne knipwerk. Het is bedoeld voor het afknippen van de draaduiteinden dicht op de stof en het moeiteloos in- of wegknippen van de naden.

Elektrische schaar

Deze elektrische schaar is voor recht toe recht aan werkzaamheden of voor het uitsnijden van vormen en patronen. Dit vernieuwde model is extra licht en voorkomt vermoeidheid tijdens het snijden (ideaal bij reumatische klachten).

Draadtjes knipper

De draadknipper is bedoeld voor het afsnijden van draden en werkt met een veermechanisme. De draadknipper kan enorm praktisch zijn. Je laat hem de hele tijd aan je ringvinger hangen, zodat dit schaartje klaar voor gebruik is. Deze handelswijze vereist wel enige ervaring.

Kartelschaar

Een kartelschaar heeft een blad met driehoekige tandjes en geeft een zigzagpatroon in de stof. Een handig hulpmiddel voor voering- en weinig rafelende stoffen, die niet verder mogen rafelen. Bijvoorbeeld om naden af te werken of om een sierrand bij dichte materialen zoals vilt, leer of suède te maken.

Applicatieschaar 

Met een applicatieschaar kan u eenvoudig overtollige stof weg knippen. De speciaal gevormde onderzijde van de schaar zorgt ervoor dat u niet in de stof kunt knippen. Zo kan u heel dicht langs de stiklijn knippen zonder de andere laag te beschadigen.
  

 

Wat zijn goede stofschaar merken?

De drie topmerken die het wij het meest verkopen zijn, Prym, Kai en Hengels. Allemaal uitzonderlijke merken die hoogwaardige schaar produceren. Huissteden.nl heeft een uitgebreid aantal modellen van deze top stofscharen in ons collectie. We hebben een grote voorraad liggen zodat we u de favoriete schaar snel kunnen uitleveren. In ons assortiment vindt u altijd de nieuwste collectie stofscharen die bovendien altijd zeer scherp geprijsd zijn. 
 

Prym stofschaar

Scharen van het merk Prym zijn populaire scharen bij naaisters. Ze worden gewaardeerd om de hoge kwaliteit, wat zich uit in materiaal en vakmanschap. Een Prym stofschaar voelt stevig aan en het snijden van de messen is perfect en duurzaam. Een stofschaar van Prym staat garant voor een lange levensduur.

Kai stofschaar

Het merk Kai biedt het grootste aanbod aan prijzen van zeer goedkoop tot relatief duur. Ze worden gemaakt in Japan en bieden het breedste assortiment Kai scharen dat veel verder gaat dan naaien, quilten of borduren en zijn toonaangevend in kwaliteit scharen.

Henckels

Henckels is een ander merk van hoge kwaliteit schaar bijna exclusief ontworpen voor naaien en quilten. De scharen zijn van roestvrij staal gemaakt, Henckels heeft in het algemeen alleen wat duurdere modellen, die qua prestaties ook het meest betrouwbaar zijn.