Stofschaar / Quilt Rolmes

Stofscharen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Er zit veel kwaliteitsverschil in de mesbladen, verschil in het staal wat daarvoor gebruikt wordt.


Beste stofschaar voor de scherpste prijs

Misschien ben je nog niet lang bezig met het naaien van kleding en/of andere items. Het kopen van bepaalde benodigdheden is dan moeilijk. Dan kan het lastig zijn omdat je nog niet weet welke spullen je aan moet schaffen om dit goed te kunnen doen. En dat is helemaal niet vreemd, je moet ontdekken wat je makkelijk vindt. Er zijn items die vaak vergeten worden als het gaat om naaien en handwerken. Een stofschaar is zo'n item. Vaak wordt er een gewone schaar gebruikt als er geknipt moet worden. Terwijl een stofschaar scherp is, en een stuk makkelijker werkt. Een stofschaar is een onmisbaar item voor in de bak met naai benodigdheden. 
  

Verschillen tussen een stofschaar en een gewone schaar

Het eerste verschil tussen deze scharen is de scherpheid. Een stofschaar is veel scherper dan een gewone schaar. Het knippen van stof met een gewone schaar kan langzaam en moeilijk gaan, en dit kan voor veel irritatie zorgen. Zeker als je in een bepaalde tijd iets af wilt maken kan dit vervelend zijn. Daarentegen is een stofschaar speciaal gemaakt om stof te knippen. Begrijpelijkerwijs gaat het knippen met deze schaar in stof een stuk soepeler. Doordat het knippen soepeler gaat, kun je veel netter en preciezer knippen. Bij het knippen met een normale schaar kan het nog wel eens haperen, en dit kan voor lelijke randen zorgen. Na het aanschaffen van een scherpe stofschaar wil je niet meer terug naar een haperende, moeilijk knippende gewone schaar. 

  

Veel profijt van een goede stofschaar

De aanschaf van een stofschaar is dus aan te raden als je naait of gaat beginnen met naaien. Je kunt het beste investeren in een goeie kwaliteit schaar die scherp is en daardoor lang meegaat. Er zijn verschillende merken die een hoge kwaliteit stofscharen in het assortiment hebben. Er zijn diverse stofscharen in diverse maten. Kijk daarom goed naar de beschrijving van de stofschaar die je koopt. Het is belangrijk dat je weet dat een stofschaar alleen voor stof is. Als je gaat knippen met een stofschaar in bijvoorbeeld papier, zorgt dit voor een botte schaar. En dat is jammer van het investeren in een goede stofschaar. Je kunt het beste deze schaar bij de naai benodigdheden leggen, zo kun je de scharen niet per ongeluk verwisselen. Omdat de stofschaar alleen voor stof is gemaakt, is het knippen in stof hiermee een heerlijk klusje. Uiteindelijk heb je veel profijt en plezier na het aanschaffen van deze schaar. Een item die bij velen favoriet is.
  

Welke stofscharen verkopen wij veel

Stofschaar

Een stofschaar is natuurlijk bedoeld voor het knippen van je stof. De greep van de stofschaar staat in een hoek ten opzichte van het blad. Tijdens het knippen blijft je blad plat op de tafel liggen. Ik heb verschillende soorten stofscharen met verschillende blad lengtes.

Elektrische schaar

Deze elektrische schaar is voor recht toe recht aan werkzaamheden of voor het uitsnijden van vormen en patronen. Dit vernieuwde model is extra licht en voorkomt vermoeidheid tijdens het snijden (ideaal bij reumatische klachten).

Draadtjes knipper

De Draadtjes knipper is een schaartje met een veermechanisme. Je gebruikt hem ook enkel voor het knippen van draden op u stof. 

Kartelschaar

De kartelschaar heeft een blad met driehoekige tandjes. Tijdens het knippen geeft deze een zigzagpatroon in de stof. De kartelschaar is handig voor het knippen van weinig rafelende stoffen.

Applicatieschaar 

Met een applicatieschaar kan u eenvoudig overtollige stof weg knippen. De speciaal gevormde onderzijde van de schaar zorgt ervoor dat u niet in de stof kunt knippen. Zo kan u heel dicht langs de stiklijn knippen zonder de andere laag te beschadigen.
  

Wat zijn goede stofschaar merken?

De drie topmerken die het wij het meest verkopen zijn, Prym, Kai en Hengels. Allemaal uitzonderlijke merken die hoogwaardige schaar produceren. Huissteden.nl heeft een uitgebreid aantal modellen van deze top stofscharen in ons collectie. We hebben een grote voorraad liggen zodat we u de favoriete schaar snel kunnen uitleveren. In ons assortiment vindt u altijd de nieuwste collectie stofscharen die bovendien altijd zeer scherp geprijsd zijn. 
 

Prym stofschaar

Scharen van het merk Prym zijn populaire scharen bij naaisters. Ze worden gewaardeerd om de hoge kwaliteit, wat zich uit in materiaal en vakmanschap. Een Prym stofschaar voelt stevig aan en het snijden van de messen is perfect en duurzaam. Een stofschaar van Prym staat garant voor een lange levensduur.

Kai stofschaar

Het merk Kai biedt het grootste aanbod aan prijzen van zeer goedkoop tot relatief duur. Ze worden gemaakt in Japan en bieden het breedste assortiment scharen dat veel verder gaat dan naaien, quilten of borduren en zijn toonaangevend in kwaliteit scharen.

Henckels

Henckels is een ander merk van hoge kwaliteit schaar bijna exclusief ontworpen voor naaien en quilten. De scharen zijn van roestvrij staal gemaakt, Henckels heeft in het algemeen alleen wat duurdere modellen, die qua prestaties ook het meest betrouwbaar zijn. 

Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Klant Reviews
4290 reviews

100% beveelt
Huissteden aan

snelle levering en goede informatie

 
21-02-2020

Groot assortiment, goede beschrijving van de product en goede en snelle bezorging. Een probleem wordt snel opgelost.

Ze denken met je mee.

 
29-04-2020

De website is een voorbeeld voor veel anderen die deze producten vertegenwoordigen ook in België klaar en overzichtelijk. snelle leveringen.

Huissteden Barneveld

Dé naaimachine specialist van Nederland. Een familiebedrijf met jarenlange kennis en een uitgebreid assortiment.

Reparatie service met eigen werkplaats

Probeer naaimachines uit in de winkel

Dichtbij parkeren is mogelijk

U bezoekt de webshop via een verouderde browser, hierdoor kan het zijn dat de webshop niet optimaal werkt. We raden u aan om de webshop in een andere browser te bekijken. Lees hier meer over veilige browsers.