Borduurvlies

Borduurvlies van Madeira is voor professionele borduurresultaten. Het stabiliseert de stof tijdens het borduren en voorkomt in elkaar trekken van de stof.

tune Filteren en sorteren

Producten 1-18 van 40

sort-descending
Madeira starter set
Aanbieding 14,50 Normale prijs 16,95
Madeira Tear Away cotton soft wit
Aanbieding 12,95 Normale prijs 16,95
Madeira Tear Away cotton soft B.30cm x L.50m
23,50
Madeira Tear Away cotton soft B.50cm x L.100m
65,00
Madeira Tear Away cotton soft zwart
Aanbieding 12,95 Normale prijs 16,95
Madeira Tear Away cotton soft, 30cm-50m Zwart
27,50
Madeira Tear Away cotton stable
Aanbieding 12,95 Normale prijs 16,95
Madeira Tear Away cotton stable - EXTRA GROOT
49,00
Madeira Tear Away cotton fix
Aanbieding 12,95 Normale prijs 16,95
Madeira Tear Away cotton fix - EXTRA GROOT
158,00
Madeira Wash away Avalon film
Aanbieding 12,95 Normale prijs 16,95
Madeira Wash away Avalon film 50cm/10m
25,50
Madeira Wash Avalon film XL-extra dun, 20cmx100m
69,00
Madeira Wash Avalon film XXL, 50cmx100m
125,00
Madeira Wash Avalon Film/Strong 20cm x 100m
72,00
Madeira Wash away Avalon Ultra -Strong
Aanbieding 12,95 Normale prijs 16,95
Madeira Wash away Avalon Ultra 50cm x 50m - EXTRA GROOT
151,00
Madeira Wash away Avalon plus
Aanbieding 12,95 Normale prijs 16,95

Madeira borduurvlies

De meeste stoffen en borduurmotieven met borduurgaren profiteren enorm van het gebruik van de juiste borduurvlies. Het belangrijkste is dat het perfect moet zijn wat u borduurt dus pas het borduurvlies aan de stof en het soort borduurwerk dat u wilt doen. Daarom bieden we een uitgebreide keuze aan borduurvliezen en ondersteunen we u bij het vinden van de oplossing die het best bij uw behoeften past.
  

Scheurbaar borduurvleis "Tear Aways"

De meeste voorkomende borduurvlies is de Madeira "Tear Aways" borduurvlies dit is een soepele, zachte, universele vlies (ook wel scheurvlies genoemd) voor gebruik bij middenzware en zware stoffen. Ze zijn zeer geschikt voor machineborduren, maar ook voor patchwork of quilten. Zij heten "Tear Away" (wegscheuren) omdat men de resten van het vlies aan de buitenkant van het borduurwerk voorzichtig met de vingers weg kan scheuren. De scheurbare borduurvlies van Madeira bestaan uit kantoen en zijn vrij van synthetische toevoegingen. Zij zijn zacht voor de huid en daardoor ook bijzonder geschikt voor o.a. kinder- en babykleding.
 

Wateroplosbare borduurvlies "Wash Aways"

"Wash Aways" is een borduurvlies en folie die ontworpen zijn om delicate of transparante stoffen en hoge stapelstof, zoals badstof te stabiliseren. Geschikt voor o.a. vrije-hand-borduren, kant of elk ander borduurwerk dat volledige verwijdering van de stabilisator vereist. De Wash Aways (Wateroplosbare borduurvlies) lossen compleet op in warmwater, zonder een plakkerige stijve of harde laag achter te laten.
 

Afknipbaar vlies "Cut Aways"

"Cut Aways" zijn permanente stabilisatoren, bedoeld om de stof stevig en stabiel te houden tijdens en na het borduren. Deze borduurvliezen heten "Cut Away"(afknipbaar borduurvlies), omdat deze vlies langs het borduurwerk dienen te worden weggeknipt. Perfect voor borduursels met een hoge steekdichtheid en stoffen die veel rek bevatten. zoals bijv. tricotstoffen.
  

Optimaal genieten van je borduurvlies? Handige hulpmiddelen

Heb je eenmaal je borduurvlies aangebracht met het materiaal en de borduurring voor de borduurmachine, dan wil je waarschijnlijk meteen aan de slag om te borduren. Maak het jezelf gemakkelijk door online gelijk de mooiste kleuren borduurgaren te bestellen van bijvoorbeeld Madeira Classic dit is viscose garen of de Madeira Polyneon dat van 100% polyester is. Ook ondergaren voor de borduurmachine zijn in wit en zwart leverbaar. Verwissel de naaimachine naalden geregeld om beschadigingen te voorkomen aan de stof.