Lockgaren

Lockgaren is speciaal voor lockmachines ontwikkeld dat het garen met een hoge snelheid verwerkt kan worden. Lockgaren is er in verschillende merken, kleuren, kwaliteit en prijzen verkrijgbaar.

tune Filteren en sorteren

Producten 1-18 van 305

sort-descending
Lockgaren Wit
1,75
Serafil 1000
Aanbieding 10,95 Normale prijs 14,95
Trojalock 1000, Off white
4,95
Gütermann Bulky-Lock, Col. 800 wit
4,95
Seraflock 1000
Aanbieding 4,95 Normale prijs 6,05
Seracor 2000 wit
Aanbieding 5,50 Normale prijs 6,95
Madeira Decora 1401
8,95
Madeira Cotona 2405
8,95
 Madeira Decora 1583
8,95
Gütermann Multicolour Bulky-Lock, Col. 9822
Aanbieding 6,50 Normale prijs 7,50
Gütermann Multicolour Bulky-Lock, Col. 9814
Aanbieding 6,50 Normale prijs 7,50
Opbergbox voor 20 Lockgarens
16,50
Artbin Opbergbox voor Lockgaren
Niet in voorraad
47,50
Info
Serafil 0329
Aanbieding 10,95 Normale prijs 14,95
Serafil 0326
Niet in voorraad
Aanbieding 10,95 Normale prijs 14,95
Info
Seraflock 0337
Aanbieding 4,95 Normale prijs 6,05
Seraflock 4000 zwart
Aanbieding 4,95 Normale prijs 6,05
Trojalock 4000, Zwart
4,95

Waarom lockgaren gebruiken?

Een lockmachine met de perfecte resultaten heeft niet alleen vaardigheid nodig, maar ook het juiste lockgaren. Natuurlijk mag u ook naaigaren gebruiken. Voor het naaigaren zijn sommige garens zelfs uitstekend.

U herkent lockgaren al op het eerste gezicht. Namelijk aan de rollen. In tegenstelling tot naaigaren hebben ze een conische vorm. Bovendien zijn de rollen dikker. Lockgaren verschilt op verschillende manieren van normaal naaigaren. Ter vergelijking, het is dunner - Om deze reden is het ook minder scheurbestendig. De verwerkingsmethode zorgt immers voor de nodige uitrekbaarheid en scheurbestendigheid van de naden. Het naai-resultaat dankt daarom zijn duurzaamheid aan een lus. U kunt lockgaren van katoen kopen, evenals gemengde vezels of polyester. De dikte van de vezels beïnvloedt op zijn beurt ook de duurzaamheid. Als u lockgaren wilt kopen, kunt u kiezen uit verschillende types. Naast standaard lockgaren hebben we ook in ons assortiment Seracor hoge kwaliteit garen, Serafil meekleurend garen, Seraflock zeer elastisch lockgaren, Madiera Cotona en Decora zijn dik voor siergaren. Lockmachines zijn zeer robuust, daarom zijn alle soorten garens geschikt voor gebruik. Het zijn een soort alles vreters. De garenspoel moet wel recht en stevige op de pin staan. De opening aan de onderkant is iets breder, waardoor het garen stabieler op de spoel staat en soepel afrolt. Staat de spoel niet goed dan kan dit problemen veroorzaken.
  

Welk lockgaren moet ik hebben?

De algemeen gebruikte dikte van lockgaren is 40/2. Het eerste getal geeft de dikte van het garen aan en het tweede getal achter de schuine streep geeft het aantal garens aan waarin het garen is gedraaid. Lockgaren in verschillende lengten verkrijgbaar is. Dit kan een doorlooplengte van ongeveer 2700 m tot ongeveer 5000m zijn. Lockgaren is meestal gemaakt van polyester omdat dit materiaal de beste eigenschappen heeft. Het scheurt niet gemakkelijk en heeft minder onregelmatigheden en knobbeltjes. Aldus heeft het polyester een positieve invloed op de duurzaamheid van de naad en op het gehele naai resultaat. 
  

Goedkoop lockgaren

De goedkoop lockgaren die wij aanbieden is van 100% Polyester. Met dit goedkoop lockgaren is een mooie steekvorming om uw stof garandeert. Beschikbaar in een reeks basiskleuren en modekleuren. Deze draad is ook uitstekend voor algemeen locken met een lockmachine.

Seracor

De allrounder van een zeer hoge kwaliteit is de Amann Seracor lockgaren. Het wordt gebruikt bij alle locksteken op uw lockmachine met een uitstekende naadelasticiteit.
  

Serafil

Serafil lockgaren heeft dikte No.120 is een semi-transparant Polyester lockgaren. Het is perfect voor het maken van fijne, bijna onzichtbare naden op stoffen. Serfafil heeft een uitzonderlijk gladde eigenschappen, garandeert sterk, vrijwel onzichtbare naden.
  

Seraflock

Het Seraflock lockgaren dikte No.120 Polyester, Multifilament lockgaren. Het is een bijzonder elastische en geeft zeer goede resultaten op elke stof met stretch erin. Ideaal voor lingerie, badkleding en sportkleding.
  

Gütermann Bulky lock

De Gütermann Bulky Lockgaren met dikte No.80 is van 100% Polyester gemaakt. Het bulkdraad is een bijzonder elastische garen en geeft zeer goede resultaten op zware tot middelzware stoffen.
  

Madiera Cotona

Madeira Cotona dikte No.4 is een Egyptische katoenen lockgaren. Dit is 100% gemerceriseerde Egyptische katoen en geeft een mooi decoratief effect wanneer het wordt gebruikt in de bovenste grijper.
  

Madiera Decora

Madeira Decora dikte No.6 van Rayon Polyester lockmachine garen. Het is een dikkere draad die speciaal is ontworpen om prachtige decoratieve effecten te geven. Een zachte, zijdeachtige meerstrengige draad voor gebruik in de bovenste grijpers van uw lockmachine. Dit geeft mooie decoratieve randen met een standaard overlocksteek, flatlock, deksteek of rolzoom.
  

Wat kunt u nog meer gebruiken bij een lockmachine?

Zoekt u iets anders dan lockgaren? We een groot aanbod aan accessoires en onderdelen voor diversen merken lockmachines. Om alles netjes te rond u lockmachine op te opruimen is het handig om een naaidoos te hebben. Of wat dacht u van lockmachine voetjes hiermee kan u meer uit de machien halen, De naalden een keer vervangen? Dan moet ze wel op voorraad hebben liggen. of een handige lockmachine tas zodat die goed opgeborgen is. Maar ook voor specifieke onderdeel zoals een voetpedaal of lockmesjes voor de lockmachines, bij Huissteden.nl vindt u altijd alles.