Vlieseline

Vlieseline is onmisbaar voor alle soorten toepassingen zoals bij naden, randen, zoom, linten, lussen, applicaties, patchwork en quilten - met Vlieseline is alles gemakkelijker.

tune Filteren en sorteren

17 producten

sort-descending
Vliesofix, textiel plakband
2,65
Vliesofix textiel plakband, voordeelpak
8,25
Vliesofix, plakvlies
5,25
Vliesofix, plakvlies groot verpakking
138,00
Vlieseline plakgoed, zoomband
2,65
Vlieseline Blindzoomband, wit
4,40
Vlieseline Blindzoomband, zwart
4,40
Vlieseline Stretchfix T30
5,80
Vlieseline opstrijkbaar versteviging, wit
3,25
Vlieseline opstrijkbaar versteviging, grijs/zwart
3,25
Naadband opstrijkbaar, wit
2,75
Naadband opstrijkbaar, zwart
2,75
Vlieseline Kantenband, 2cm
7,50
Naadband T15 elastisch opstrijkbaar, wit
4,95
Naadband T15 elastisch opstrijkbaar, zwart
4,95
Vlieseline vormband, wit
4,50
Vlieseline vormband, zwart
4,50

Vlieseline voor versteviging

Wat maakt de producten van vlieseline zo bijzonder? Om te beginnen is vlieseline al meer dan 60 jaar onmisbaar voor alle soorten toepassingen. De hoogwaardige en procesveilige tussenvoeringen vormen de basis voor perfecte oplossingen in de meest uiteenlopende branches. Of u nu een tussenvoering nodig heeft voor rokken, broeken, jassen of blouses - met vlieseline bent u verzekerd van een optimaal resultaat. Bovendien worden al onze producten vervaardigd volgens milieuvriendelijke methoden en processen, zodat u met een goed gevoel kunt kiezen. Winkel nu en zie het verschil dat vlieseline kan maken!

Versteviging en plakvlies
Sommige stukken in de kledingstukken moeten vormvast worden gemaakt. Dan zit de kleding mooier. Denk bijvoorbeeld aan manchetten, kragen, belegdelen, zakkleppen, enzovoort. In de naaibeschrijving van je patroon staat meestal precies welke patroondelen wel en welke niet moeten worden verstevigd.
Je hebt van vlieseline plakbare en niet-plakbare versteviging. De plakbare strijk je op de stof en de niet-plakbare zet je vast op de verkeerde kant van de stof of naai je mee in de naad. Het fijnst om mee te werken is de plakbare versteviging. Deze wordt dan ook het meest verkocht. Maar op sommige stoffen blijft de plakbare versteviging niet goed zitten. Bijvoorbeeld als de stof onregelmatig van structuur is. In dat geval moet je wel niet-plakbare versteviging gebruiken.

Naadband 
Gebruikt u om de naad van dunne en rekbare stoffen te versterken voordat u de delen aan elkaar stikt. Zo voorkom u dat de naad gaat lubberen of trekken. Tevens geschikt om te gebruiken langs revers, kragen, schuine randen of revers. Naadband wordt ook gebruikt als versteviging voor knoopsgaten. De zwarte en witte naadband is opstrijkbaar.

Vormband 
Om ronde en schuin gesneden randen meer vorm te geven kan u vormband gebruiken van vlieseline. Het is een opstrijkbaar bandje van 12 mm breed en is op 4 mm van de kant doorgestikt. Eenvoudig met het strijkijzer op de stof te bevestigen voor het naaien voor een perfect resultaat.  Vormband is leverbaar in wit of zwart.
Laat u inspireren welke geweldige creaties je zelf kunt maken met Vlieseline producten.