Naaimachine naalden

Als u een goede naaimachine naald zoekt voor bij uw naaimachine, dan heeft u bij Huissteden grote keus. Wij verkopen naalden van de beste merken, zodat u er altijd zeker van bent dat u kwaliteit in huis haalt.

tune Filteren en sorteren

Producten 1-18 van 167

sort-descending
Schmetz Universeel naald 60/8
2,50
Schmetz Universeel naald 70/10
2,50
Schmetz Universeel naald 70/10 10st.
4,00
Schmetz Universeel naald 70/10 100st
actie
29,50
Schmetz Universeel naald 80/12
2,50
Schmetz Universeel naald 80/12 10st.
4,00
Schmetz Universeel naald 80/12 100st
actie
29,50
Schmetz Universeel naald 90/14
2,50
Schmetz Universeel naald 90/14 10st
4,00
Schmetz Universeel naald 90/14 100st
actie
29,50
Schmetz Universeel naald 70/80/90 10st
4,00
Schmetz Universeel naald 100/16
2,50
Schmetz Universeel naald 110/18
2,50
Schmetz Universeel naald 120/19
2,50
Schmetz handicap naald 80/12
3,50
Schmetz Rondkolf naald 80/12
3,00
Schmetz Stretch naald 75/11
3,50
Schmetz Stretch naald 90/14
3,50

De juiste naaimachine naalden kopen

Een goede kwaliteit naaimachine naald is erg belangrijk. Het kan gebeuren dat de naald van uw naaimachine breekt, en om te voorkomen dat u dan niet verder kan gaan is het verstandig om reserve-naalden bij de hand te hebben. Bij Huissteden.nl bieden we een breed assortiment naalden van topkwaliteit voor elke machine, zodat u altijd goed voorbereid bent.

Naalden zijn er in verschillende maten en types, afhankelijk van het materiaal en de dikte van de stof waar u mee wilt werken. Het is belangrijk om de juiste naald te kiezen voor uw project om optimale resultaten te behalen. Zo zijn er speciale naalden voor stretchstoffen, denim, quiltstof en leer. Ook zijn er universele naalden die geschikt zijn voor de meeste stoffen.

Het is ook belangrijk om de naald regelmatig te vervangen, zelfs als deze nog niet gebroken of bot is. Naalden slijten namelijk bij elke steek die ze maken en kunnen daardoor minder scherp worden. Dit kan leiden tot problemen tijdens het naaien en uiteindelijk ook schade aan uw machine veroorzaken.

Ons assortiment bevat naalden voor alle soorten machines, zoals lockmachines, borduurmachines en naaimachines. Daarnaast bieden we ook verschillende merken aan, waaronder Singer, Schmetz, Bernina, Husqvarna en Pfaff. Zo kunt u altijd de juiste naald vinden voor uw merk machine en project.

Naast het kiezen van de juiste naald is het ook belangrijk om de naaimachine regelmatig te voorzien van onderhoud en reiniging. Dit zorgt ervoor dat uw machine optimaal blijft functioneren en verlengt de levensduur ervan. Bij Huissteden.nl bieden we ook verschillende onderhouds- en reinigingsproducten aan, zodat u uw machine eenvoudig en effectief kunt onderhouden.

Kortom, een goede naald is essentieel voor een goed functionerende naaimachine. Zorg er dus altijd voor dat u reserve-naalden bij de hand heeft en vervang uw naald regelmatig om problemen te voorkomen. Bij Huissteden.nl kunt u terecht voor een breed assortiment naalden van topkwaliteit en ook voor onderhouds- en reinigingsproducten om uw machine in optimale 
 

Schacht van een naaimachine naald

Het bovenste dikke gedeelte van een naaimachine naald wordt de schacht genoemd. Dit deel van de naald wordt in de machine gestoken. Naalden voor huishoudnaaimachines zijn samengesteld uit een vlakke kant en een ronde kant om te helpen bij het correct plaatsen van de naald. Het vlakke gedeelte moet naar achteren en de ronde kant aan de voorzijde. Naalden van industriële machines hebben een volledig ronde as en de groef wordt gebruikt om te weten in welke richting een nieuwe naald in de machine moet worden geplaatst.

Groef in de naald

Een groef bevindt zich langs de zijde van de naald die naar het oog leidt en fungeert als een plaats voor de draad om in de naald te leggen. De groef van de naald zijn er in verschillende maten leverbaar. Dit heeft met de dikte van de naald te maken maar er zijn ook speciale naalden met een extra grootte groef om de super sterk garen er beter er door te leiden.

Oog van de naald

Het oog van de naald draagt de draad zodat de machine hechtingen kan blijven vormen. De grootte van het oog kan variëren en werkt in combinatie met de groef van de naald. Als u een naald gebruikt met een oog dat te klein of te groot is, kan uw draad breken en breken.

Punt van de naald

Het punt van de naald is het eerste contact met de stof en is verantwoordelijk voor hoe de naald de stof doorgaat. De meest voorkomende soorten naaldpunten zijn scherp. De scherpe naalden zijn voor alle geweven stoffen.
 

Welk merk naaimachine naald kiest u?

We beschrijven hier de eigenschappen van de meest voorkomende naaimachine naalden merken in Nederland.

Schmetz naaimachine naalden

Schmetz naaimachine naalden staan bekend om hun zeer hoge kwaliteit. Want bij het kopen van Schmetz naalden heeft u kwaliteit uit Duitsland. Schmetz  is al jaren marktleider en heeft het grootste assortiment naaimachine naalden.  Alle naalddikte en het naaldtype zijn te herkennen door een kleurcode.

Bernina naaimachine naalden

Bernina naalden bieden een hooge kwaliteit voor huishoudelijke naaimachines van elk merk. De kwaliteit en de selectie van de naald zijn van groot belang voor de kwaliteit van het naai- en borduurresultaat. Om de naalddikte en het naaldtype te kunnen herkennen, hebben sommige Bernina naalden een kleurcode.

Singer naaimachine naalden

Een Singer naaimachine naalden behaalt u optimale naairesultaten en voorkomt u beschadigingen aan het materiaal. Bij Singer vindt u een naaldenassortiment van de hoogste kwaliteit. De juiste naalddikte herkent u aan de kleurmarkering op de schacht van de naald en op de verpakking. 


Pfaff naaimachine naalden

Koop de juiste Pfaff naalden voor de stoffen die u naait of het nou stretch is of leer of gewoon een universele naald? wij hebben het!
 

Welk model naaimachine naalden

Hier worden de meest gebruikelijke soorten naaimachinenaalden weergegeven:

Universeel naald, Systeem 130/705 H

Zoals de naam al doet vermoeden zijn universele naalden de meest gebruikte naald. De universele naald wordt vaak gebruikt als standaardnaald voor alle soorten naaiprojecten omdat het een gemakkelijke verwerking van veel materialen mogelijk maakt. Ze kunnen worden gebruikt op geweven stoffen, synthetische stoffen en enkele gebreide stoffen. De fijnere naalden worden meestal gebruikt voor lichtgewicht stoffen. De dikkere naalden worden gebruikt op middelzware tot zware stoffen.

Stretch naald, Systeem 130/705 H-S

Een stretch naald heeft een Speciale uitholling, waardoor er extra ruimte is voor de grijper punt om dichtbij de naald te komen en dit voorkomt overslaan van steken. Deze naald is dus ideaal voor het gebruik met stoffen zoals Lycra, zijden, jersey en zeer elastische synthetische stoffen of zelfs elastisch zelf. Polyester of katoen gewikkeld polyester draden moeten worden gebruikt. 

Super stretch naalden, Systeem HAx1 SP

Wanneer zelfs een normale stretch naald nog overslaat op lastige stoffen gebruik dan HAx1 SP naalden.
Deze naald kan ook uitstekend worden ingezet wanneer uw Naaimachine of Lockmachine steken blijft overslaan.

Jersey & ballpoint naalden, Systeem 130/705 H SUK

Deze naald is speciaal gemaakt voor het naaien van gebreide stoffen, zoals tricot en jersey. De punt van de naald is afgerond, zodat deze niet de vezels van gebreide stoffen beschadigd.

Microtex naalden, Systeem 130/705 H-M

De Microtex naald heeft een bijzonder scherpe slanke punt waar u goed zeer fijn en strak geweven materialen kan naaien. Voor zeer rechte stiksels van randen, met inbegrip van zijde, microvezelstof, gecoate materialen, folie en kunstleer.

Jeans of denim naalden, Systeem 130/705 H-J

Deze jeans naalden zijn natuurlijk voor jeans en voor dicht geweven stoffen zoals zware keper, canvas en zwaar linnen dat vaak wordt gebruikt voor werkkleding. De jeansnaalden hebben een zeer scherpe punt en een sterkere schacht om te voorkomen dat de naald buigt of breekt en door de zware stof dringt. 

Ledernaald, Systeem 130/705 H LL

Leer naaldenzijn bekend met hun snijpunt. Het voordeel van deze punt is dat het eenvoudig doordringen in leder, kunstleder, suède en vergelijkbare materialen.

Quilt naalden, Systeem 130/705 H-Q

De quilt naalden hebben een bijzonder slanke, licht afgeronde punt aan de naald, die dikke lagen gemakkelijk kan doordringen zonder het materiaal te beschadigen. Quiltnaalden zijn ontworpen om te worden gebruikt met meerdere lagen stof met vilt bij quilten en patchwork.

Topstitch naalden, Systeem 130N

Voor het naaien met supersterk garen dan kan u het beste een topstitch naaimachine naald gebruiken. Deze Topstitch naalden heeft een wat langer oog (2 mm in alle naalddiktes) in vergelijking met de universeel of borduur naalden.

Metallic naalden, Systeem 130 MET

De metallic naald heeft een bijzonder lang oog (2mm) in alle naalddiktes in vergelijking met de universele of borduurnaalden. Voor verwerking van bijzondere en effect garens met name voor metallic garen.

Borduurnaalden, Systeem 130/705 H-E

Borduurnaalden zijn ontworpen met een breder oog zodat draden zoals rayon en polyester borduurgaren vrij en gemakkelijk kunnen passeren tijdens het borduren. Overgeslagen steken kunnen vaak voorkomen worden wanneer de machine borduurt, omdat de stof snel omhoog en omlaag buigt als gevolg van de snel bewegende borduursteek. Borduurnaalden hebben een pontonsjaal met een oversized bult, waardoor de kans hierop kleiner wordt door de hoeveelheid beweging in de stof te verminderen.

Gold Titanium naalden, Systeem 130/705 H-ET

De titaniumnaald is te herkennen aan de gouden kleur van de naald. Deze naald is perfect te gebruiken voor veel borduurwerk. Het titanium coating verbetert de duurzaamheid van de naald in applicaties met een hogere aantal steken en vermindert naald slijtage. Voor borduurwerk en solide, strak geweven materialen.

Anti Kleef naalden, Systeem 130/705 H-SU

Deze Super Universalnaalden hebben een speciale anti-kleeflaag die zorgt ervoor dat er minder lijmresten aan de naald hechten. Bovendien hebben de naalden een groter oog waardoor ze ook uitstekend geschikt zijn om te borduren. De licht afgeronde punt garandeert probleemloos gebruik bij de meeste stoffen en materialen.

EL naalden, Systeem ELx705

De EL-naald is een universele naald maar die iets langer is dan een gewone universele naald. Deze naalden komen veel in coverlock machines voor. Doordat de naald een andere vorm heeft, pakt de coverlock machine de draad beter, zodat je minder snel last hebt van steken overslaan.

Universeel Tweelingnaald, Systeem 130/705H ZWI

Deze naalden worden gebruikt voor een dubbele steek naast elkaar dit kan voor een rechtstik tot decoratieve steken. Deze naalden hebben een bijzonder scherpe, slanke punt voor zeer fijn en strak geweven materialen gemakkelijk te doordringen. Voor zeer rechte steken aan de stiksels van randen, met inbegrip van zijde, microvezelstof, gecoate materialen, folie en kunstleder.

Stretch Tweelingnaald, Systeem 130/705 H-S ZWI

Deze stretch naalden creëren tegelijkertijd twee rijen steken. Het ideaal voor het gebruik met stoffen zoals Lycra, zijden, jersey en zeer elastische synthetische stoffen of zelfs elastisch zelf. Polyester of katoen gewikkeld polyester draden moeten worden gebruikt.