Bernina L890

€ 4.995,00
Op voorraad en gratis uit te proberen in onze winkel
Voeg toe aan verlanglijst
Placeholder text
  • Veilig en vertrouwd bestellen
  • 35 jaar ervaring in naaimachines
  • Betaal: vooraf, achteraf of in termijnen
  • Reparatieservice in de winkel
  • Beoordeeld met een 9.5
Accessoires en Onderdelen
Op zoek naar bijpassende accessoires en onderleden voor dit model?
Productomschrijving

Bernina L 890

Eersteklas overlock- en coversteken

De Bernina L 890 is ideaal voor het verwerken van alle soorten garens en stoffen, met name zeer rekbare en
gebreide stoffen. De Bernina L 890 naait, snijdt en werkt alles in één enkele handeling af, zodat zelfs naaiprojecten met de meest uitdagende materialen in een handomdraai kunnen worden gerealiseerd. De machine naait met 2, 3,
4 of 5 draden tegelijk en zorgt zo bij elk project voor de perfecte naad. Als combi-machine biedt de Bernina L 890 drie verschillende functies: overlocksteken, coversteken en 4-/5-draads combi-steken

De One-step Bernina luchtinrijger
De Bernina One-step luchtinrijger maakt het inrijgen tot het leukste klusje van de wereld, omdat het zo ongelooflijk
gemakkelijk is. Onze Zwitserse technici hebben een meesterwerk gecreëerd. Het grote voordeel: bij het inrijgen van de twee grijperdraden blijven beide handen vrij om de draden te geleiden. Met slechts een druk op het pedaal worden de draden in no time door de machine geleid. Fascinerend snel en eenvoudig! De L 890 zet de grijper automatisch in de juiste stand voor de luchtinrijger – u hoeft niet aan het handwiel te draaien en niet naar de juiste positie te zoeken… Druk gewoon op het pedaal en het inrijgen gaat verder vanzelf! 

Totale steekcontrole
De Bernina L 890 is perfect voor het verwerken van een grote variëteit aan stoffen en garens in allerlei combinaties. De machine naait, snijdt en werkt alles in één enkele stap af, zodat zelfs naaiprojecten met de meest uitdagende
materialen in een handomdraai kunnen worden gerealiseerd. De Bernina L 890 biedt diverse instellingen voor totale steekcontrole – allemaal afzonderlijk instelbaar. Bereik snel perfecte resultaten met een paar simpele stappen. Met de aanbevolen standaardinstellingen kunnen beginners onmiddellijk met hun project starten. De ervaren gebruiker heeft talrijke opties om de instellingen te personaliseren voor eindeloze creativiteit. Met behulp van de Micro Thread Control (mtc)-knop kan de hoeveelheid slingerdraad, die de stofrand omwikkelt,nauwkeurig worden aangepast.

Kleurentouchscreen
U bedient de Bernina L 890 eenvoudig via het centraal geplaatste kleurentouchscreen. Steekselectie, afzonderlijke steekinstellingen, steekeigenschappen of geheugen – het touchscreen toont alle informatie op elk gewenst moment en aanpassingen zijn ook tijdens het naaien mogelijk. U beschikt over een naaigids, steekoptimalisatie en helpanimaties voor alle functies. Er zijn twee manieren om de machine te bedienen: gevorderde gebruikers kunnen alle gewenste instellingen direct, snel en individueel invoeren in de expertmodus, terwijl beginners in de begeleide modus stap-voor-stap-instructies krijgen bij het kiezen van de juiste steek, de instellingen van de machine en voor de steekoptimalisatie. In beide modi worden bij de steekselectie automatisch ook de draadspanning, steeklengte en het differentieeltransport ingesteld.

Comfortabel naaien
Het Bernina Free-Hand-System (FHS) heeft een handige kniehevel om de naaivoet mee omlaag en omhoog te zetten.
Daardoor blijven beide handen vrij voor het verplaatsen van de stof – een groot voordeel, bijvoorbeeld bij het naaien van hoeken. Verder draait de naaivoet gemakkelijk naar buiten voor een gemakkelijke toegang tot de naalden.

Extreem snel, nauwkeurig en stil
De L 890 heeft een maximale naaisnelheid van 1.350 steken per minuut. Met behulp van het pedaal stuurt u de motor heel exact – voor een sterke, constante steekkracht en precisie bij elke naaisnelheid. Zo kunt u niet alleen snel naaien, maar ook langzaam steek-voorsteek naaien, waardoor het naaien van zowel exacte, rechte lijnen als rondingen een eitje is. En dit alles verloopt met het extreem stille gezoem van een Bernina. De maximale en minimale snelheid kunt u zelfs via het touchscreen instellen.

Grote naairuimte
U heeft rechts van de naald 143mm ruimte en meer werkhoogte en dat is een stuk meer dan andere lockmachines van Bernina. U geleidt de stof gemakkelijk en de toegang tot de naaivoetlift en de naalden is comfortabel en eenvoudig. Naai gesloten delen, zoals mouwen of manchetten met gemak, door deze simpelweg over de handige vrije arm te schuiven. Bovendien breidt de grote aanschuiftafel het werkoppervlak nog eens extra uit, wat het naaien van grote projecten vereenvoudigt. De heldere ledverlichting zorgt voor een optimaal zicht op het naaiwerk, zowel overdag als 's nachts.

Specificaties

Algemene informatie

Machine type ?

Machine type

Mechanisch word alles handmatig ingesteld, Elektronisch is alles computer gestuurd.
Elektronisch
Motorvermogen ?

Motorvermogen

Het gaat hier om het vermogen van het apparaat uitgedrukt in wattage.
105 W
Type Motor ?

Type Motor

AC-motor word aangedreven door wisselstroom - DC-motor word aangedreven door gelijkstroom
DC-motor
Naai snelheid - Max SPM: ?

Naai snelheid - Max SPM:

Hoe snel kan deze machine maximaal lopen per minuut.
1350
Gewicht ?

Gewicht

Het gewicht van het product in kilogram.
13.5 KG
Garantie ?

Garantie

Gaat een product gedurende de garantieperiode kapot, dan heb je recht op gratis reparatie.
2 Jaar

Algemeen Functies

Verlichting ?

Verlichting

LED verlichting biedt optimaal heldere verlichting op het werkgebied. Verlichting d.m.v. een gloeilamp geeft een gele gloed op het werkgebied.
LED
LCD display ?

LCD display

LCD beeldscherm toont informatie over de steken.
TFT touchscreen ?

TFT touchscreen

Met een TFT-touchscreen, kunt u in een handomdraai steken oproepen en aanpassen door middel van het drukken op het scherm.
Draadspanning ?

Draadspanning

Moet u de spanning handmatig instellen, of laat u de machine het automatisch doen bij de juiste steek?
Automatisch
Automatische draaddoorhaler ?

Automatische draaddoorhaler

Door middel van deze functie wordt de draad automatisch door de naald gestoken.
Automatische naaldstop boven ?

Automatische naaldstop boven

De naaldstand kan met deze functie zodanig worden geprogrammeerd, dat de naald zodra de naai-/ borduurcomputer stopt, boven blijft staan.
Mes uitschakelbaar ?

Mes uitschakelbaar

Schakel het mesje uit voor speciale technieken.
Regelbare naaivoetdruk ?

Regelbare naaivoetdruk

Met de traploze instelling van de naaivoetdruk kan de glijkmatige stofgeleiding geoptimaliseerd worden.
Inrijgen met lucht ?

Inrijgen met lucht

Plaats eenvoudig de draad in de opening en uw draad van de ondergrijper wordt getransporteerd naar waar het moet zijn met één druk op de knop.
Variabele steeklengte ?

Variabele steeklengte

Is de steeklengte instelbaar?
Differentieel transport ?

Differentieel transport

Instelbaar voor perfect gelijke naden, de naad rekt niet uit en dunne stoffen rimpelen niet.
MTC ?

MTC

Dankzij de gepatenteerde draadcontrole mtc (Micro Thread Control) moet de draadspanning maar één enkele keer worden ingesteld – als de snijbreedte veranderd.
Vrije arm ?

Vrije arm

Om een vrije arm schuif je eenvoudig een broekspijp of mouw overheen.

Producteigenschappen

2-draads overlock ?

2-draads overlock

Bij de 2-draads overlocksteek gebruikt u 1 naald en de ondergrijper. De bovengrijper wordt afgedekt met een bovengrijperafdekking.
3-draads overlock ?

3-draads overlock

De 3-draads overlocksteek wordt gebruikt als verbindingssteek, dus om twee lagen stof aan elkaar te verbinden. Deze naad wordt met 1 naald genaaid en met beide grijpers.
4-draads overlock ?

4-draads overlock

Met de 4-draads overlocksteek kunt u lagen stof aan elkaar naaien en gelijktijdig afwerken en zo zorgen dat de stof niet meer rafelt. Bij deze steek worden beide grijpers gebruikt en beide naalden.
5-draads overlock ?

5-draads overlock

Met de 5-draads veiligheidssteek met kettingsteeknaad, kunt u lagen stof aan elkaar naaien en gelijktijdig afwerken en zo zorgen dat de stof niet meer rafelt. Bij deze steek worden beide grijpers gebruikt en 3 naalden.
Rolzoom ?

Rolzoom

Rolszoom is een steeksoort waarbij de stofrand naar onderen, resp. naar achter wordt gerold. Het is voor lichte tot middelzware stoffen.
Platte naad / flatlock ?

Platte naad / flatlock

Is een steeksoort waarbij de bovendraad zeer los is, zodat de naad na het naaien uit elkaar kan worden getrokken en aan de boven- en onderkant een platte naad ontstaat.
Wave steek ?

Wave steek

Met combinatie met verschillende naaigarens wordt een golfsteek (wave) gecreëerd.
3-draads coversteek ?

3-draads coversteek

Steeksoort die door twee bovendraden en de ondergrijper wordt gevormd. De bovendraden vormen rijen van stiksteken aan de bovenkant, terwijl de grijperdraad lussen aan de onderkant vormen.
4-draads coversteek ?

4-draads coversteek

Steeksoort die door drie bovendraden en de ondergrijper word gevormd. De bovendraden vormen rijen van stiksteken aan de bovenkant, terwijl de grijperdraad lussen aan de onderkant vormen.
Top-coversteek ?

Top-coversteek

2 of 3-naalds top-coversteek. Breed of smal. Perfect voor zomen, sierstiksels, platte verbindingsnaden en stiksels langs randen met elastiek en zomen.
Kettingsteek ?

Kettingsteek

De kettingsteken zijn lussen, die aan elkaar vastzitten, en daarbij lijen op een ketting/keten.

Meegeleverde Accessoires

Aantal naaivoeten ?

Aantal naaivoeten

Dit zijn het aantal naaivoeten die standaard bij de machine zitten.
2
Welke naaivoeten ?

Welke naaivoeten

Deze naaivoeten zitten er standaard bijgeleverd
Standaard voet voor overlock-/coversteek, Cover-/kettingsteekvoet
Bovengrijperafdekking ?

Bovengrijperafdekking

Een bovengrijperafdekking maakt locken met 2 draden mogelijk.
Aanschuiftafel ?

Aanschuiftafel

Biedt een extra grote ondersteuning voor prachtige resultaten.
Bescherming ?

Bescherming

Wat voor soort bescherming om uw machine zit.
Beschermhoes
Naaldenset ?

Naaldenset

Voor alle gangbare toepassingen.
Afvalbakje ?

Afvalbakje

Vangt afgesneden stof op.
Kniehevel ?

Kniehevel

Met een kniehevel kunt u de naaivoet omhoog zetten met behulp van uw knie.
Pincet ?

Pincet

Met een pincet rijgt u uw een lockmachine makkelijker in en verwijdert u overgebleven draadjes van de machine.
Video
Reviews

Schrijf de eerste review over dit product.

Review toevoegen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bernina L890
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
Laden...
Klant Reviews
7629 reviews

100% beveelt
Huissteden aan

Word zeer snel verzonden

 
26-5-2022

De webshop waar ik al mijn benodigdheden koop op gebied van naaien en borduren. En zelfs mijn machine heb aangeschaft. Het bied vele betaal opties, word snel verzonden. Ik ben een tevreden klant.

Een super bedrijf met klantvriendelijkheid

 
3-3-2022

Goede informatie over de naaimachine onderdelen, Wat fijn is dat je door merk en type naaimachine een goede keus kan maken voor voetjes etc. Makkelijk te bestellen en snelle levering. .

Huissteden Naaimachines

Langstraat 96 
3771 BJ  Barneveld  
Tel: +31 (0)342 - 491 591 

Maandag Gesloten
Dinsdag 9:30 - 17:30
Woensdag 9:30 - 17:30
Donderdag 9:30 - 17:30
Vrijdag 9:30 - 17:30
Zaterdag 9:30 - 16:00

U bezoekt de webshop via een verouderde browser, hierdoor kan het zijn dat de webshop niet optimaal werkt. We raden u aan om de webshop in een andere browser te bekijken. Lees hier meer over veilige browsers.